Amsterdam Fashion Institute (AMFI)
De minor International Production is een honeursprogramma voor de richting International Fashion Management bij het AMFI.
Het programma is er op gericht te kunnen voldoen aan de grote vraag naar fashion production engineers die kunnen werken in een internationaal perspectief. De aankoop van het speciale onderwijsprogramma bij de Hong Kong Polytechnical University en de huisvesting van de studenten in Hong Kong wordt medegefinancierd door de Meester Koetsier Foundation. Met de honeursopleiding Fashion & Design bereidt AMFI ontwerptalenten voor op een toekomst die zich vooral op commerciële basis afspeelt binnen de industrie en het bedrijfsleven. Deze honeursopleiding zorgt voor een duurzaam hogere kwaliteit van het onderwijs aan het AMFI en wordt financieel ondersteund door de Meester Koetsier Foundation.

Meesteropleiding Coupeur leidt sinds 2011 talentvolle leerlingen op tot het vak van coupeur op Meester-niveau. Tot die tijd bestond er in ons land voor dit soort vakspecialisten geen specifieke opleiding. Afgestudeerden vinden hun werk op een van de ateliers in het theater, couture, museale of commerciële modewerkveld. Het ambacht van ‘het maken’, het vakmanschap van coupeur op een kwalitatief topniveau is de rode draad van het leertraject.

De Meester Koetsier Foundation ondersteunt de opleiding financieel sinds het ontstaan.

FASHIONCLASH is een platform voor een nieuwe generatie ontwerpers en een netwerk van modemakers en -initiatieven.  

FASHIONCLASH initieert, produceert en presenteert bestaand en nieuw werk van een nieuwe generatie modemakers die de hedendaagse mode(cultuur) onderzoeken, reflecteren, contextualiseren en vieren. Met zijn activiteiten functioneert FC enerzijds als een platform voor grensverleggende, onderzoekende en duurzame modemakers en anderzijds als een platform voor ethisch discours en kennisdeling in dialoog met het brede publiek.
FASHIONCLASH is gevestigd in Maastricht maar is internationale gepositioneerd en heeft sinds 2009 meer dan 200 projecten gerealiseerd in Nederland, België, Duitsland, China, Brazilië, Zuid-Afrika, Portugal en Polen. Er wordt samengewerkt met Nederlandse modeopleidingen, met modeorganisaties als State of Fashion, M-ODE en Culture.Fashion netwerk, maar ook met andere theatermakers, filmmakers en beeldende kunsten.
De Meester Koetsier Foundation maakt mede mogelijk om jonge ontwerpers te ondersteunen en stimuleren om een duurzame modepraktijk op te bouwen.
 

BLUE SCHOOL Blue School is een fysieke winkel en tevens leeromgeving in de nieuwe shopping mall in Leidschendam: Westfield Mall of the Netherlands. ROC Mondriaan en mboRijnland realiseren hier gezamenlijk de eerste mbo retail opleiding van Nederland waar studenten volledig in de praktijk worden opgeleid tot (Denim) Store Manager. Blue School biedt innovatief, hybride onderwijs dat aansluit op de (arbeids)markttransities. Samenwerking met toonaangevende ondernemingen uit de branche staat voorop, met aandacht voor het Nederlandse product, vakmanschap, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor meer informatie zie ook: www.blueschool.nl

De Meester Koetsier Foundation draagt bij in dit project.

 

LICHTING Tijdens de zomer editie van Amsterdam Fashion Week showen 14 talenten in een gezamenlijke catwalk show hun creaties.  Het gaat om de 2 beste eindexamen studenten van elk van de 7 Nederlandse modeacademies.

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Dit zijn de beste graduates van onze academies, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst.

Tijdens de september editie van Amsterdam Fashion Week tonen de veertien beste academie ‘graduates’ van de creatieve opleidingen die Nederland rijk is, hun werk tijdens één centrale runway show. Op de gastenlijst staan vierhonderd invloedrijke industry professionals (pers, toonaangevende stylisten, influencers, buyers, creatief directeuren en eigenaars van modebedrijven uit Nederland) die reikhalzend uitkijken naar het jonge talent dat haar eerste stap zet richting haar carrière.

Lichting is een initiatief van HTNK Recruitment & Consultancy en Amsterdam Fashion Week en in 2007 in het leven geroepen om de kloof tussen enerzijds de academies (en haar alumni) en de mode-industrie te slechten. Het doel van Lichting is om veelbelovend talent een springplank te bieden richting een levensvatbare carrière. Meester Koetsier Foundation draagt als hoofdsponsor Lichting een warm hart toe.

 

TMO Fashion Business School Meester Koetsier Foundation ondersteunt  sinds 2016 de leerlijn Ondernemerschap van TMO te Doorn. Deze nieuwe  leerlijn is een real life project dat is gericht op het stimuleren van jonge veelbelovende TMO-talenten om als zelfstandig ondernemer innovatieve fashion start ups in de praktijk te kunnen realiseren. Studententeams ontwikkelen in dit project nieuwe business concepten. Het meest kansrijke concept wordt beloond met de Meester Koetsier Entrepreneur Award.