Amsterdam Fashion Institute (AMFI)
De minor International Production is een honeursprogramma voor de richting International Fashion Management bij het AMFI.
Het programma is er op gericht te kunnen voldoen aan de grote vraag naar fashion production engineers die kunnen werken in een internationaal perspectief. De aankoop van het speciale onderwijsprogramma bij de Hong Kong Polytechnical University en de huisvesting van de studenten in Hong Kong wordt medegefinancierd door de Meester Koetsier Foundation. Met de honeursopleiding Fashion & Design bereidt AMFI ontwerptalenten voor op een toekomst die zich vooral op commerciële basis afspeelt binnen de industrie en het bedrijfsleven. Deze honeursopleiding zorgt voor een duurzaam hogere kwaliteit van het onderwijs aan het AMFI en wordt financieel ondersteund door de Meester Koetsier Foundation.

Meesteropleiding Coupeur leidt sinds 2011 talentvolle leerlingen op tot het vak van coupeur op Meester-niveau. Tot die tijd bestond er in ons land voor dit soort vakspecialisten geen specifieke opleiding. Afgestudeerden vinden hun werk op een van de ateliers in het theater, couture, museale of commerciële modewerkveld. Het ambacht van ‘het maken’, het vakmanschap van coupeur op een kwalitatief topniveau is de rode draad van het leertraject.

De Meester Koetsier Foundation ondersteunt de opleiding financieel sinds het ontstaan.

Jean School & Jean School International Course 

In 2012 bundelden ROC van Amsterdam en House of Denim hun krachten en startten zij de eerste denim opleiding in de wereld: Jean School. De Jean School leidt studenten op tot Denim Developer; experts in het vak van tekentafel tot verkoop. Ze leren alle ins en outs over ontwerpen, patroontekenen, naaien, pasvormen, wassen en behandelen, maar ook over inkoop en merkenbeleid. Duurzaamheid en vakmanschap staan hierbij centraal. Grote merken participeren in het onderwijsprogramma door gastcolleges, opdrachten en stageplekken aan te bieden. In 2015 is gestart met Jean School International Course, een verkorte Engelstalige opleiding voor internationale studenten. Voor meer informatie over Jean School en Jean School International Course: www.jeanschool.com of jeanschool@rocva.nl.

Jean School en Jean School International Course zijn onderdeel van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Creatieve Industrie. Meester Koetsier Foundation draagt bij in dit project.

MOAM Een multidisciplinair platform, opgericht door Martijn Nekoui, dat jong creatief talent koppelt aan iconische namen uit de Nederlandse mode-industrie. Talentontwikkeling en kennisverbreding staan hierbij centraal. MOAM werkt altijd multidisciplinair  binnen de verschillende culturele sectoren in Nederland en werkt onder andere samen met Rijksmuseum, Viktor&Rolf, HEMA, Doutzen Kroes, FOAM, KLM en de Bijenkorf. De Meester Koetsier Foundation ondersteunt MOAM voor de periode 2017 – 2019

Talent In bijzondere gevallen investeert de Meester Koetsier Foundation in uitzonderlijk talentvolle en gemotiveerde studenten. Er is bijvoorbeeld een beurs toegekend aan een gedreven student die in aanmerking kwam voor een honeursprogramma in het Verre Oosten en twee uiterst getalenteerde studenten hebben van de Meester Koetsier Foundation financiële ondersteuning gekregen om hun studie te
kunnen voortzetten.

 

LICHTING Tijdens de zomer editie van Amsterdam Fashion Week showen 14 talenten in een gezamenlijke catwalk show hun creaties.  Het gaat om de 2 beste eindexamen studenten van elk van de 7 Nederlandse modeacademies.

Lichting is het kloppend hart van Amsterdam Fashion Week. Dit zijn de beste graduates van onze academies, vers van de pers. Anders gezegd: dit is de toekomst.

Tijdens de september editie van Amsterdam Fashion Week tonen de veertien beste academie ‘graduates’ van de creatieve opleidingen die Nederland rijk is, hun werk tijdens één centrale runway show. Op de gastenlijst staan vierhonderd invloedrijke industry professionals (pers, toonaangevende stylisten, influencers, buyers, creatief directeuren en eigenaars van modebedrijven uit Nederland) die reikhalzend uitkijken naar het jonge talent dat haar eerste stap zet richting haar carrière.

Lichting is een initiatief van HTNK Recruitment & Consultancy en Amsterdam Fashion Week en in 2007 in het leven geroepen om de kloof tussen enerzijds de academies (en haar alumni) en de mode-industrie te slechten. Het doel van Lichting is om veelbelovend talent een springplank te bieden richting een levensvatbare carrière. Meester Koetsier Foundation draagt als hoofdsponsor Lichting een warm hart toe.

 

TMO Fashion Business School Meester Koetsier Foundation ondersteunt  sinds 2016 de leerlijn Ondernemerschap van TMO te Doorn. Deze nieuwe  leerlijn is een real life project dat is gericht op het stimuleren van jonge veelbelovende TMO-talenten om als zelfstandig ondernemer innovatieve fashion start ups in de praktijk te kunnen realiseren. Studententeams ontwikkelen in dit project nieuwe business concepten. Het meest kansrijke concept wordt beloond met de Meester Koetsier Entrepreneur Award.